Logo_artez_logo
Ook dit seizoen biedt het Nationale Toneel met 'Halfweg' een podium voor toneelschoolstudenten uit Amsterdam, Arnhem en Maastricht in het NT Gebouw, Den Haag. Studenten laten hier voor het eerst stukken zien aan publiek buiten de veilige muren van de scholen. Ook voor de bezoekers is het op deze avonden vaak heel bijzonder om het vak theatermaken van zo dichtbij te mogen meemaken. De 'all access tickets' geven toegang tot de drie edities in november, februari en mei. Dit meldt Het Nationale Toneel.
Het Nationale Toneel begeleidt de studenten van de Toneelacademie Maastricht, ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten bij het produceren van de avond, het maken van publiciteit en het voeren van een nagesprek met het publiek. De avonden vinden plaats in de zalen van het NT Gebouw, waar normaal gesproken gerepeteerd wordt door het Nationale Toneel.
 
Op vrijdag 18 november zijn de studenten van Toneelacademie Maastricht aan de beurt. Donderdag 9 februari 2017 laten de studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten zien wat zij in hun mars hebben. Op donderdag 11 mei 2017 tenslotte staan de studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten  op het podium.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids