Logo_download__4_

De organisatie van internationalisering in het Nederlands onderwijs, EP-Nuffic, organiseert samen met de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) een bijeenkomst over medezeggenschap en internationale studenten. Dit meldt EP-Nuffic. 

De bijeenkomst vindt plaats in het kader van Make it in the Netherlands. Dit is een project van EP-Nuffic waarin Nederland de band met internationaal talent probeert te versterken. Doel van het project is om de Nederlandse economie te stimuleren door een stabiele, lange termijn relatie op te bouwen met internationale studenten. 
 
Op 15 oktober wordt er een bijeenkomst georganiseerd waarin een thema dat recentelijk veel aandacht kreeg in het hoger onderwijs besproken wordt, namelijk medezeggenschap. Tijdens de bijeenkomst worden er verschillende sessies georganiseerd. Doel van de dag is om een duidelijker beeld te krijgen van de rol die medezeggenschap speelt in de integratie van internationale studenten. Er is op de dag ook aandacht voor de strategie die gevolgd kan worden. Er zijn onder meer sprekers van de Haagse Hogeschool, EP-NUffic en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Daarnaast dragen nog andere hogeronderwijsinstellingen een steentje bij aan de dag. 
 
Het ISO en de LSVb sturen medezeggenschappers een uitnodiging voor de bijeenkomst. Het evenement vindt plaats van 13.00 uur tot 17.00 uur op 15 oktober bij EP-Nuffic in Den Haag. 
 
© Nationale Onderwijsgids