Normal_studenten_computer

De Hogeschool Windesheim Flevoland biedt vanaf september voor het eerste een associate degree (Ad) aan. Dit is een tweejarige opleiding die qua niveau tussen mbo-4 en een hbo-bachelor ligt. Een woordvoerder van de hogeschool maakte bekend dat er honderd aanmeldingen van studenten binnen zijn. Dat meldt Omroep Flevoland.

Windesheim biedt de tweejarige opleiding in drie richtingen aan: Bouwkunde, Office Management en Ondernemen. Op 10 september wordt de Ad Bouwkunde feestelijk gelanceerd door Maxime Verhagen van Bouwend Nederland. De festiviteiten vallen tegelijkertijd met de viering van het vijfjarig bestaan van Windesheim Flevoland.

In juni maakte minister Bussemaker van Onderwijs bekend dat de Ad een aparte opleiding wordt, los van de hbo-bachelor. Het hoger onderwijs krijgt er hiermee een zelfstandig opleidingsniveau bij waardoor er voor studenten nog meer te kiezen valt. De Ad is in 2013, na een pilotfase, definitief in de wet opgenomen. Inmiddels volgen circa 6000 studenten een bekostigde Ad; dat is minder dan 2 procent van het totale aantal studenten in de hbo-bachelor. De Ad-trajecten voorzien vooral in een behoefte voor mbo-studenten en werkenden die wel verder willen leren maar niet een volledige hbo-bachelor willen volgen. 

© Nationale Onderwijsgids