Normal_studentenkamer__studentenhuis__student__hbo__wo__huurprijs

Van de 7 grootste studentensteden in Nederland wordt Nijmegen door studenten als de veiligste gezien. Maar liefst 60 procent van de eigen studenten geeft aan de studiestad als (zeer) veilig te beleven. Amsterdam is de hekkensluiter en wordt maar door 14 procent van de studenten als veilig tot zeer veilig gezien. Gevraagd naar de beleving van veiligheid in de eigen studiestad (wat betreft risico op diefstal van of schade aan bezittingen) geeft ongeveer 37 procent aan de studiestad (zeer) veilig te vinden. Zo'n 38 procent vindt de studiestad noch veilig, noch onveilig. Dat meldt Studenten Wegwijzer.

Studenten maken zich verder aanzienlijk meer zorgen over hun bezittingen buitenshuis dan in de studentenwoning. Slechts 16 procent van de verzekerde uitwonende studenten heeft echter dekking buitenshuis vanuit de inboedelverzekering. Dat blijkt uit de enquête 'Wonen, verzekeringen & veiligheid studenten 2015' van Studentenwegwijzer.nl. Zo'n 72 procent van de universitaire studenten is uitwonend.

Uit recent onderzoek uitgevoerd door de website blijkt dat 46 procent van deze uitwonende studenten een inboedelverzekering heeft afgesloten voor de studentenwoning. Met de sterke opkomst van smartphone- en laptopbezit onder studenten is een zeer groot deel van de (waardevolle) inboedel mobiel geworden. De laptop en de smartphone worden het meest genoemd in de top 3 van bezittingen waarover de student zich de meeste zorgen maakt qua diefstal of schade. Van de studenten met een inboedelverzekering geeft echter slechts 16 procent aan een zogenaamde dekking voor schade, diefstal (of verlies) buitenshuis te hebben. 

© Nationale Onderwijsgids