Logo_stenden_hogeschool

Stenden Hogeschool Emmen gaat nauw samenwerken met Hochschule Lingen in Duitsland. De onderwijsinstellingen voor hoger beroepsonderwijs gaan opleidingen aanbieden bij elkaar. De samenwerking moet het regionale bedrijfsleven ten goede komen en de baankansen voor studenten verbeteren. Dit meldt RTV Drenthe.

De samenwerking tussen beide scholen wordt geleidelijk aan uitgebreid. Allereerst gaan de scholen samenwerken binnen de afdelingen Techniek. Zo zijn Duitse studenten vooral geintesseerd in de op studierichtingen Biobased kunststof en Informatica van Stenden. Richard Delger van de faculteit Techniek van Stenden verwacht dan ook dat het aantal Duitse studenten dat naar Emmen komt, flink zal toenemen.

Hier heeft het bedrijfsleven alleen maar profijt van, zegt Delger. “Wij gaan zeker het regionale bedrijfsleven bij de samenwerking betrekken. We zoeken bijvoorbeeld stageplaatsen voor Duitse studenten. Bovendien kan de Emmer economie profiteren van het netwerk van de collega's uit Duitsland”.

Als de samenwerking goed verloopt, zullen ook opleidingen van de faculteiten Economie en Onderwijs volgen.

© Nationale Onderwijsgids