Logo_logo-ep-nuffic

Vanaf 1 januari 2015 gaan het Europees Platform en de Nuffic samen verder. EP-Nuffic wordt de nieuwe organisatie die de gehele onderwijskolom in Nederland ondersteunt en adviseert op het gebied van internationalisering. Dit meldt de Nuffic. 

Internationaal contact wordt steeds vanzelfsprekender en belangrijker. Het Europees Platform en de Nuffic willen met de nieuwe organisatie dan ook meer zijn dan een optelsom van de twee bestaande stichtingen. 
 
Freddy Weima, algemeen directeur Nuffic: “De mogelijkheden om vorm te geven aan internationaliseringsambities zijn bijna onbegrensd. Onderwijs-, onderzoeks- en kennisinstellingen, leerlingen, studenten, docenten, kenniswerkers en alle daarbij betrokken organisaties profiteren hiervan. Wat dat betreft is het samengaan van de beide stichtingen ook heel logisch: de leerlingen die nu uitwisselen zijn de internationale studenten van de toekomst.”
 
Met het hoofdkantoor in Den Haag en elf kantoren wereldwijd, werkt de nieuwe organisatie aan een wereld waarin iedereen profiteert van internationalisering. Leerlingen, studenten en docenten verrijken hun kennis en ervaring door internationale contacten. Landen en instellingen worden gesteund via kennisuitwisseling en de Nederlandse economie en samenleving profiteren substantieel van de grensoverschrijdende activiteiten. Zo is EP-Nuffic het nieuwe huis van internationalisering voor het onderwijs in Nederland.
 
©Nationale Onderwijsgids