Moeder die verdachte is in zaak van vermoorde zoon werkte als basisschooljuf

Een negenjarige-jongen is afgelopen weekend dood aangetroffen in een rijtjeshuis aan de Prinses Marijkestraat in Hardinxveld. Zijn moeder, een 36-jarige basisschooljuf, is op dit moment de enige verdachte. Buurtbewoners en kennissen vragen zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren. Dat meldt 112Vandaag. 

Het is vooral verwarrend omdat de moeder bekendstond als geduldig en liefdevol. Vooral ook tegen haar zoon. Ze was juf op een basisschool en had met de kinderen in de buurt ook een goede relatie. De school heeft zelf, vanwege privacyoverwegingen, nog niet gereageerd op persaanvragen.

Op zoek naar een geschikte basisschool 

De vrouw was een alleenstaande moeder en buurtbewoners vonden dat ze veel moed en doorzettingsvermogen had. Ze was in 2021 nog op zoek naar en geschikte basisschool voor haar zoon. Ze brachten in die tijd dan ook veel samen door. Samen spelen, samen skeeleren, zwemmen en tuinieren.

Voorarrest is verlengd 

De buren willen graag weten wat er in het huis is gebeurd, maar de politie heeft nog geen informatie over het lopende onderzoek vrijgegeven. Het OM heeft wel aangekondigd dat het voorarrest van de verdachte is verlengd met twee weken.

Wanhoopsdaad 

Toon Verheugt, een expert op het gebied van kinderdoding, heeft in 2014 tegen AD gezegd dat het heel ingrijpend is als een kind door zijn of haar ouder wordt omgebracht. Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt dan heeft dat een verwoestende impact. “Het is vaak totaal onverwacht en zelfs gezinnen waarbij je het nooit had verwacht kunnen erdoor getroffen worden. Het doden van een kind is dan ook vaak een wanhoopsdaad en betekent niet dat de ouder niet van het kind hield”, aldus Verheugt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk