Tijdens Dag van de Leraar reikt Maassluis Onderwijsprijs 2023 uit

Op 5 oktober, de Dag van de leraar, reikte wethouder Denise Mulder (o.a. onderwijs en jeugd) de Onderwijsprijs Maassluis 2023 uit aan drie professionals uit het onderwijs die ieder op hun eigen manier van grote betekenis zijn geweest voor leerlingen, ouders en collega’s. De winnaars werden verrast op hun ‘eigen’ school en namen de prijs in het bijzijn van leerlingen en collega’s in ontvangst. Dat meldt de gemeente Maassluis.

De drie winnaars zijn door een onafhankelijke jury gekozen uit 39 genomineerden en meer dan 100 inzendingen. De vijfkoppige jury, onder leiding van burgemeester Gregor Rensen, bestaat uit leden die betrokken zijn bij jeugd en onderwijs, en werkzaam zijn bij Stichting Aanzet, Mevis en Welzijn E25. De winnaars zijn:

Wilma de Jong, administratief medewerker Lentiz Reviuslyceum - De jury prijst Wilma omdat ze onmisbaar is voor haar omgeving. Ze wordt omschreven als een rots in de branding. Iemand die altijd een stap extra zet en klaarstaat voor collega’s, leerlingen en ouders.

Anneke van den Beukel, oud-directeur IKC het  Balkon - De jury vindt Anneke een vernieuwer in het onderwijs. Ze zorgde voor een fijne en veilige omgeving waarin iedereen gelijk is en waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Ze staat zowel boven als naast de medewerkers.

Daisy Zondag, oud-onderwijsassistent SBO De Parasol - Volgens de jury heeft Daisy echt het verschil gemaakt. Met veel liefde en geduld liet ze haar leerlingen groeien en bloeien. En hiermee liet ze een onuitwisbare indruk achter bij collega’s, leerlingen, ouders en ook opa’s en oma’s.

Onderwijsprijs Maassluis 

De winnaars kregen ieder een warme speech van de wethouder met hierin de lovende woorden uit de ingezonden nominaties, een oorkonde, bloemen en het officiële Onderwijsprijs Maassluis-beeldje, gemaakt door Maassluise kunstenaar Ans van der Wiel. Denise Mulder: “Met de Onderwijsprijs Maassluis tonen we waardering aan de professionele krachten die zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor het onderwijs en de leerlingen in onze stad. Ze zijn absoluut onmisbaar. Met deze prijs zetten we deze toppers in het zonnetje. Dat hebben ze dubbel en dwars verdiend!”

Door: Nationale Onderwijsgids