Normal_politie__rug_agent_1556940a

Een gymleraar van de Jac. P. Thijsseschool op Texel is sinds eind januari geschorst omdat diverse ouders meldden dat hun kind vreemd gedrag vertoonde. Tegen de man zijn twee aangiftes gedaan, door ouders van een leerling en door de schoolleiding. Een tweede ouder ziet af van aangifte. De zedenpolitie onderzoekt de zaak. Dit meldt RTV Noord-Holland.

De man zou ongewenst gedrag hebben vertoond tegenover vijf kinderen van de school. Nadat bezorgde ouders zich meldden bij de schoolleiding, besloot het bestuur de docent te schorsen. De man mag geen lesgeven zolang het onderzoek naar hem gaande is. De moeder die besloot geen aangifte te doen, had al wel een klacht ingediend bij de politie wegens ongewenst gedrag van de man, maar trok deze klacht in na een week bedenktijd. De gymleraar werkt ook op twee andere basisscholen op Texel.

Zowel de ouders als de school zijn geschrokken van het nieuws. Burgemeester Michiel Uitdehaage riep alle betrokkenen op om de rust te bewaren in het belang van het onderzoek. Ook de school probeert zo goed mogelijk de rust in stand te houden. De school organiseerde daags na de schorsing een informatiebijeenkomst voor de ouders waarin werd besproken welke stappen de school zal gaan zetten. Volgens een woordvoerder van de school is het daarbij belangrijk niet op de uitslag van het onderzoek vooruit te lopen.

© Nationale Onderwijsgids