Normal_normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek

Schrijver Johan Fretz heeft via zijn website laten weten dat hij de beschuldigingen geuit tegen twee docenten van de Theaterschool in Amsterdam onterecht vindt. Ook acteur Diederik Ebbinge heeft kritiek geuit op de beschuldiging dat twee docenten van de school jaren grensoverschrijdend gedrag richting studenten hebben vertoond. De Volkskrant schreef op 16 juli dat Jappe Claes en Ruut Weissman jarenlang over de schreef waren gegaan. Dit meldt NU.nl.

Volgens oud-studenten knoopten de twee docenten, die ook belangrijke posities in de theaterwereld hebben, relaties aan met leerlingen van de school. Beide docenten zouden seksuele relaties met studenten hebben gehad. Volgens Ebbinge is het verhaal van de Volkskrant echter tendentieus. Vrouwelijke studentes zouden onder meer naakt voor een man hebben moeten verschijnen in het bijzijn van docent Weissman. Dit is niet helemaal waar, schrijft Ebbinge op Facebook. Dit zouden de praktijken zijn geweest van een arts die betrokken was bij de school. "Dit verhaal was in mijn tijd al beroemd. De arts, een orthopeed, en aangenomen door de voorganger van Ruut Weissman, hield er een methode op na waar je je vraagtekens bij kunt hebben", aldus de acteur. In 1990 zou Weissman tegen de arts hebben gezegd dat hij niet meer terug hoefde te komen, schrijft Ebbinge. 
 
Fretz beschuldigt de Volkskrant van 'journalistieke onzorgvuldigheid'. Volgens hem wordt Weissman onterecht vergeleken met Jappe Claes. "De zaken Jappe Claes en Ruut Weissman worden door de Volkskrant onterecht op dezelfde hoop gegooid", schrijft Fretz. Volgens de schrijver is Weissman naar aanleiding van de klachten grondig onderzocht. Er is daarbij niets gevonden dat tot verder onderzoek leidde, aldus Fretz. "Weissman zegt na zijn jonge jaren geen affaires meer te hebben gehad met studentes", vervolgt hij.
 
© Nationale Onderwijsgids