Normal_rechter
De rechtbank vindt dat de Hogeschool Rotterdam tekort is geschoten in haar handelen toen een studente melding deed dat zij door een docent van de school seksueel werd lastiggevallen. De Chinese studente kreeg herhaaldelijk seksueel getinte whatsapp-berichten van haar scriptiebegeleider van de Rotterdam Business School (RBS). Dit meldt het AD. 
 
De rechter oordeelde dinsdag dat de begeleiding die de hogeschool in gang zette 'minimaal' was. De studente deed in 2013 haar beklag bij de school over de seksuele berichten die zij kreeg van haar scriptiebegeleider. “De Hogeschool heeft er vooral op aangestuurd dat zij de zaak zou laten rusten en heeft haar in het geheel niet willen tegemoetkomen,'' aldus de rechter.
 
Dinsdag vond het kort geding plaats die de 25-jarige studente aangespannen heeft tegen de hogeschool. Ze is een jaar later afgestudeerd, naar zeggen door de seksuele intimidatie, en eist daarvoor een schadevergoeding. De rechter oordeelde dat ze voorlopig 6600 euro terugkrijgt. Er zou een uitgebreide procedure nodig zijn, wil ze het totaal geëiste bedrag van 25.000 euro terugkrijgen. 
 
De Hogeschool Rotterdam stelde in de rechtszaak dat de berichten van de 57-jarige docent gezien kunnen worden als een 'relatie tussen volwassenen'. De advocaat van de hogeschool betwistte dat de docent te ver was gegaan. De studente heeft echter herhaaldelijk laten weten niet gediend te zijn van de seksuele berichten, en de rechter oordeelde mede daarom in haar voordeel. 
 
© Nationale Onderwijsgids