Vooraanstaand wetenschapper Van Blitterswijk gaat naar Maastricht (foto: Maastricht Univerity)

Hoogleraar cel- een weefseltechnologie Clemens van Blitterswijk vertrekt bij Universiteit Twente (UT). De topwetenschapper gaat met zijn staf van zo'n twintig onderzoekers over naar de universiteit van Maastricht. In Maastricht is meer geld beschikbaar voor het onderzoek dat de professor doet naar botherstel. Dit meldt Tubantia.

“Bovendien heeft Maastricht een academisch ziekenhuis en Twente niet”, voegt Van Blitterswijk toe in een reactie op zijn vertrek. Volgens de hoogleraar heeft hij in Maastricht meer mogelijkheden om zijn onderzoek naar weefselherstel verder uit te breiden.

Ondanks zijn vertrek blijft Van Blitterswijk samenwerken met onderzoeksinstituut MIRA van de UT. “Jammer dat hij gaat, maar zijn vertrek biedt ook nieuwe kansen”, zegt wetenschappelijk directeur prof. dr. Albert van den Berg van MIRA. “We gaan ons nu richten op het onderzoek naar organen op een chip die functies van menselijke organen nabootsen”.

Vorige week werd al bekend dat onderzoekster Anne Leferink overstapt van Twente naar Maastricht. Zij ontdekte een methode om bot te laten genezen en wil daar verder onderzoek naar doen. Leferink maar deel uit van de onderzoeksgroep die met Van Blitterswijk meegaat.

© Nationale Onderwijsgids