Normal_krant__journalistiek__nieuws__media

Op woensdag 24 januari 2018 vindt het eerste Wetenschappelijke Congres Mediawijsheid plaats. Het congres wordt georganiseerd door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij in samenwerking met sprekers van de Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Gent, Universiteit Tilburg, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht. Dat meldt de Nationale Academie voor Media en Maatschappij.

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij signaleert, interpreteert en vertaalt als onafhankelijk idealistisch instituut relevante mediaontwikkelingen in toegankelijke informatie. Hierdoor kunnen mensen media op een positieve manier benutten voor hun eigen professionele en persoonlijke doelstellingen.

Het congres wordt gehouden in de grote zaal van Aristo in Utrecht en start om 14.00 uur. Vanaf 13.30 zijn gasten van harte welkom. Maximaal twee personen per organisatie kunnen gratis naar binnen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.mediaenmaatschappij.nl/wetenschapscongres2018. Wie het eerst komt, het eerst maalt, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De Academie is verder verantwoordelijk voor de succesvolle Nationale Opleiding MediaCoach en het Nationaal Media Paspoort voor scholen. Ook het Nationaal Mediawijsheid Congres dat volgend jaar op 28 maart 2018 plaatsvindt in Ede valt onder de verantwoordelijkheid van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids