Normal_internet__pc__muis__computer__ict

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn de SURF Onderwijsawards uitgereikt aan mensen die het verschil maken in onderwijsinnovatie. De vier changemakers zijn volgens hun collega’s degenen die met de inzet van ICT-middelen het onderwijs naar een hoger plan tillen en daarmee voor anderen de weg banen naar effectiever en efficiënter onderwijs. Dit meldt SURF.

De winnaars van 2017 zijn programmadirecteur onderwijsinnovatie bij Hogeschool Utrecht Pieter Cornelissen, CIO HZ University of Applied Sciences Jacco Jasperse, projectleider bij SURF en Een Leven Lang Leren Academie Hester Jelgerhuis (postuum) en docent software engineering aan de TU Delft Felienne Hermans. 
 
Tijdens de SURF Onderwijsdagen overhandigde Paul Rullmann, voorzitter SURF ledenraad en juryvoorzitter van de Onderwijsawards een ‘trofee’ aan de winnaars. Bij elk van de winnaars heeft Rullmann uitgebreid stilgestaan bij de bijdragen die zij ieder leveren aan het onderwijsveld in binnen- en buitenland. 
 
De SURF Onderwijsawards worden sinds vorig jaar uitgereikt aan changemakers in onderwijsvernieuwing. Dit gebeurt tijdens de SURF Onderwijsdagen te Rotterdam. De jury heeft uit alle inzendingen op basis van een aantal criteria in elk van de vier categorieën een winnaar geselecteerd. In de jury zitten SURF voorzitter Paul Rullmann, Christien Bok (programmamanager Onderwijsinnovatie met ICT, SURF) en de drie winnaars van 2016 Farshida Zafar (EUR), Jan Haarhuis (UU) en Anka Mulder (TU Delft). 
 
De SURF Onderwijsawards worden jaarlijks uitgereikt aan een docent, ICT-professional, onderwijsadviseur en bestuurder. De winnaars dragen volgens hun collega’s het meest bij aan onderwijsvernieuwing met behulp van ICT en zijn een inspiratie voor anderen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids