Logo_image001

Exclusief voor externe vertrouwenspersonen werkzaam in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs, organiseert Stichting School & Veiligheid een studiedag Excellent door de praktijk. Deze studiedag is op maandag 10 oktober. Dat meldt Stichting School & Veiligheid.

De dag begint met actualiteiten. De wet Veiligheid op school en de rol van de vertrouwenspersoon hierin staan hierbij centraal. Daarna volgt een inleiding over polarisatie in relatie tot het vertrouwenswerk. Sonja List (externe vertrouwenspersoon) bespreekt vervolgens een voorbeeld uit de praktijk. Hierbij wordt onderzocht hoe een klacht kan bijdragen aan het vergroten van de veiligheid op school. Kennis delen en praktijkervaring uitwisselen met vertrouwenscollega’s staat in de middag op het programma. Het volledige programma is hier te bekijken.

De studiedag is bedoeld voor alle externe vertrouwenspersonen, die werkzaam zijn in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs, zich verder willen professionaliseren in hun vak en werk willen maken van een sociaal veilige school. De studiedag is op 10 oktober van 10:00 uur tot 16:30 uur in Utrecht. De kosten zijn 229 euro per persoon.

© Nationale Onderwijsgids