Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

Op 30 oktober vindt het symposium 'Kinderen en jongeren met diverse culturele achtergronden in Nederland: hun ontwikkeling, op school en in zorg' plaats. De huidige stand van kennis op het gebeid van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten met verschillende culture achtergronden staat centraal. Dit meldt het VUmc.

De eerste generatie van migranten die in Nederland terecht zijn gekomen doen het best wel goed. Getalenteerde jongeren met diverse culturele achtergronden genieten inmiddels van het hoger Nederlands onderwijs. In het onderwijs ontwikkelt zich ook langzamerhand een allochtoon kader. Desondanks blijkt uit cijfers dat migrantenkinderen vaker kampen met gedragsproblemen, dat kinderen met een taalachterstand vaker delinquent zijn en dat de cijfers over de leer- en schoolproblematiek verschillend worden geïnterpreteerd en ingezet. Er is de afgelopen jaren echter wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de problemen waar deze jongeren en kinderen tegenaan lopen. 
 
Om deze kennis door te geven aan onderwijsgevenden, hulpverleners, politici en beleidsmakers wordt daarom op 30 oktober het symposium gehouden. De organisatie is in handen van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het VUmc. De centrale vraag van de dag is: Wat kenmerkt hun problemen op school en waar dient de hulpverlening rekening mee te houden? 
 
Tot 15 september geldt er een vroegboekkorting. Voor meer informatie kijkt u op aanmelder.nl/kinderenenjongeren. 
 
© Nationale Onderwijsgids