Koolzaadolie wordt onder meer gebruikt als brandstof

De Wageningen Universiteit biedt op 25 en 26 juni een training aan voor docenten van het mbo die geïnteresseerd zijn in biobased economy. Het thema van biomassa als grondstof in plaats van fossiele grondstoffen wordt steeds belangrijker in het middelbaar beroepsonderwijs. De training spijkert docenten bij over de nieuwste toepassingen in de agrarische sector en behandelt de maatschappelijke vraagstukken die daaruit voortvloeien.

Biobased economy gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die nieuwe toepassingen vindt voor producten die voortkomen uit planten, dieren en micro-organismen. De training aan de Wageningen Universiteit gaat in op wat deze nieuwe toepassingen betekenen voor de agrarische sector; welke kansen biobased economy biedt en waarmee rekening gehouden moet worden.

De training zal verschillende aspecten belichten, zoals de technologie, economie en  ketenvraagstukken. Ook maatschappelijke vraagstukken over het gebruik van voedselgewassen voor energie of chemicaliën komen aan bod.

Het volledige programma is nog niet bekend. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van de universiteit. Inschrijven kan ook via de website, de training zal ongeveer 550,- euro per persoon kosten.

© Nationale Onderwijsgids