31 mei 2023 om 13:41
2 minuten lezen

Winnaars Tilburg University Challenge 2023

60 teams namen deel aan Challenge

De Tilburg University Challenge is een wedstrijd voor ondernemende studenten aan Tilburg University en wordt georganiseerd door Tilburg University IQONIC. De wedstrijd biedt studenten de mogelijkheid om hun innovatieve, ondernemende ideeën in te dienen en deze in co-creatie en met begeleiding van coaches uit het bedrijfsleven uit te werken tot een haalbaar en levensvatbaar businessplan. De Tilburg University Challenge daagt studenten uit om met innovatieve ideeën te komen, gerelateerd aan maatschappelijke en ondernemersvraagstukken, en echte vooruitgang te boeken in het realiseren van een levensvatbaar businessplan. In de afgelopen maanden hebben 60 teams gewerkt aan de ontwikkeling van een idee tot een bedrijfsidee en misschien zelfs een start-up.

Idee pitchen tijdens Grand Finale

16 teams waren geselecteerd voor de finale. Zij kregen de kans om tijdens de Grand Finale hun idee te pitchen voor een deskundige jury en online publiek. Er waren twee categorieën beschikbaar: Ideation en Business Ready. Het team met de meeste stemmen van het online publiek ontving de Publieksprijs. De finale werd gehost door Renze Klamer. Daarnaast vond er een interview plaats met Floortje Dessing over haar kijk op ondernemerschap. Door al haar wereldreizen heeft Floortje veel kennis opgedaan, maar is ze ook zelf sociaal ondernemer geworden. In het interview gingen de vragen dieper in op wat de wereld zien met je kijk op ondernemen doet en of dit ook impact heeft gehad op de manier van ondernemen van Floortje.

Business Ready Award

De Business Ready Award werd gewonnen door Sven Correia van myTofu. Zijn doel is het om tofu aantrekkelijker te maken voor het grote publiek door de moeilijkheid om ermee te koken te verminderen en de smaak op natuurlijke wijze te verhogen. myTofu produceert zelfgemaakte tofu waarvan de smaak wordt versterkt door het gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals verse groenten en kruiden. Je hoeft de tofu alleen maar uit de verpakking te halen, in een voorverwarmde pan met olijfolie / plantaardige boter te doen, wat zout en peper toe te voegen en na 5 minuten is de tofu knapperig bruin en klaar om te eten!

De prijs van 3000 euro werd door Sven Correia in ontvangst genomen.

Ideation Award

Tijdens de finale ging dit jaar de Ideation Award naar Giulio Tosato, Cesare Maria Dalbagno en Francesco Fumagalli. Met BCI-magicians willen zij AI gebruiken om synthetische EEG neurale data te creëren en zo de dataschaarste op te lossen. Deze oplossing zou het in feite mogelijk maken om datasets te bouwen die wetenschappers en ontwikkelaars over de hele wereld kunnen gebruiken om het brein te bestuderen en AI-modellen te creëren die dan slechts een korte gepersonaliseerde fine-tuning periode nodig hebben voordat ze effectief worden. Dit betekent meer gepersonaliseerde gegevens in kortere tijd, meer nauwkeurigheid en betere prestaties.

Giulio Tosato, Cesare Maria Dalbagno en Francesco Fumagalli namen de prijs van 2000 euro in ontvangst.

 

 

Relevante artikelen

Alles van van onze klanten
    • Basisonderwijs

    DUO publiceert definitieve bekostigingsbeschikkingen voor 2025

    Gisteren om 14:41
    • Basisonderwijs

    Medewerker basisschool Meppel verdacht van seksueel misbruik

    Gisteren om 09:05

Aankomende evenementen

22 Sep
Webinar ‘Burgerschapsbeleid in de praktijk’
  • Utrecht
24 Sep
Nederlands Congres Schoolaanwezigheid 2025
  • Gelderland
24 Sep
Opleiding: Spanningen op school
  • Utrecht