Logo_lifehacks_voor_meiden_met_autisme_d08b8d

Op 2 april is het Wereld Autismedag. De dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is. Wist je bijvoorbeeld dat autisme zich anders kan uiten bij meisjes dan bij jongens? Daarom krijgen meisjes en vrouwen pas op latere leeftijd een diagnose, wat vaak als een bevrijding voelt. Ervaringsdeskundigen en behandelaren van meisjes met autisme hebben een boek geschreven: Lifehacks voor meiden met autisme. Dit boek kan veel meiden die de diagnose (net) hebben gekregen om alle uitdagingen in het dagelijks leven aan te gaan. 

In veertige korte hoofdstukken over afgebakende onderwerpen geven de schrijvers tips en oefeningen bij thema’s waar meiden met autisme op dagelijkse basis tegenaan lopen. Dit zijn thema’s als samenwerken, keuzestress, overprikkeling, puberteit, kleding, verliefdheid en seksualiteit.

Ieder hoofdstuk in het boek begint met het verhaal van een basisschoolmeisje en een verhaal van een meisje op de middelbare school. Na die twee verhalen geven de ervaringsdeskundigen en behandelaren tips, maar ook meer informatie en weetjes over het betreffende thema. Niet alleen meiden met autisme hebben hier baat bij, ook hun vrienden en vriendinnen, ouders en docenten kunnen ermee uit de voeten

Winnen

Het mooie is: in samenwerking met uitgeverij SWP mogen wij twee exemplaren van Lifehacks voor meiden met autisme weggeven! Wil je meedoen? Ga dan snel naar onze Facebookpagina en laat ons weten waarom jij dit boek wil winnen en voor wie.

Door: Nationale Onderwijsgids