Normal_cover__def__

Ben je altijd al benieuwd geweest naar hoe gepersonaliseerd onderwijs er in de praktijk uitziet? En of dit wérkelijk de toekomst van het onderwijs is? Onderwijskundige Paula van Manen is in haar nieuwe boek ‘Wanneer krijgen we weer les?’ openhartig over de huidige onderwijspraktijk. Het is een boek dat allerlei vragen oproept en tegelijkertijd een humoristisch en uniek kijkje geeft in de keuken van het gepersonaliseerd onderwijs. En wij mogen drie exemplaren weggeven. 

 

Wil jij kans maken op één van de drie exemplaren die wij namens Scriptum mogen weggeven? Laat ons dan in een reactie op Facebook weten waarom jij dit boek wil winnen (en like onze pagina meteen!). Op woensdag 20 november maken we de drie winnaars bekend!

'Wanneer krijgen we weer les?'

Gepersonaliseerd onderwijs heeft de toekomst, daar zijn veel schooldirecties in alle onderwijslagen (primair, voortgezet, mbo en hbo) van overtuigd. Leerlingen krijgen in dat gepersonaliseerde onderwijs de keuze op welke manier en in welk tempo ze werken aan hun leerdoelen. Maar het is een containerbegrip, dat op elke school anders vorm krijgt.

Paula van Manen geeft een uniek kijkje in de keuken van gepersonaliseerd onderwijs. Met veel vaart en humor beschrijft ze hoe de omvangrijke onderwijsvernieuwing op haar school twee jaar geleden werd ingevoerd. Klassikale lessen maakten plaats voor het zelfstandig behalen van doelen, docenten werden leercoaches, lokalen werden leerpleinen.

De dagelijkse bordsessies, doelenboekjes, het geven van kleuren in plaats van cijfers, woordrapporten, inspiratiebijeenkomsten, benen-op-tafel-sessies… Alles passeert de revue in haar openhartige schets van deze hedendaagse onderwijspraktijk.

Na het lezen van dit boek dringen zich vragen op als: Heeft gepersonaliseerd onderwijs wérkelijk de toekomst? Zijn scholen wel voldoende toegerust om hier goed vorm aan te geven? En voor welke leerlingen is deze manier van leren geschikt?

Over uitgeverij Scriptum

Al 34 jaar lang is Scriptum een toonaangevende uitgeverij die non-fictie boeken op de markt brengt. Deze boeken gaan over management, psychologie, gezondheid en taal, maar ook over onderwijs, koken en fotografie. Meester Mark, Willem van der Doesen Jeffrey Wijnberg hebben zich onder meer bij Scriptum aangesloten. 

Niet gewonnen, maar toch benieuwd naar het boek? Bestel 'm dan hier.

Door: Nationale Onderwijsgids