Logo_70503-1200x628-header

Op dinsdag 13 en woensdag 14 november opent het congres The (Next) Student weer twee dagen lang de deuren voor iedereen die meer wil weten over de communicatie met de (toekomstige) student. Wil jij bij dit congres in de Jaarbeurs in Utrecht zijn? Wij mogen 10 procent korting geven aan iedereen die zich aanmeldt met onze unieke kortingscode TNSNOG18!

De juiste student op de juiste plek. Als onderwijsinstelling hoor je dit voortdurend. Het medialandschap verandert constant, maar ook de voorwaarden om te studeren. Het leenstelsel heeft ervoor gezorgd dat de student extra zorgvuldig zijn studie uitkiest. Moeilijk om te kiezen op deze jonge leeftijd, zo blijkt ook uit het percentage uitvallers. 1 op de 3 studenten houdt het voor gezien het eerste studiejaar. Volgens een grove schatting van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) kost dit ongeveer 6 miljard per jaar.

Er is nog een grote slag te slaan om deze student de juiste studiekeuze te laten maken. Communicatie met de (aankomende) student speelt hierbij een centrale rol. Daarnaast is het ook een uitdaging voor de student om de studie succesvol te doorlopen. Dit is dan ook precies waar het congres The (Next) Student over gaat!

Themadag 1 The (Next) Student

Op dag 1 staat de student en het onderwijs van nu centraal en neemt dagvoorzitter en jongerenexpert Rocky Hehakaija het woord.

Hoe denken jongeren erover dat ze nog een heel leven voor zich hebben? Rutger van den Berg, onderzoeker jongeren & trends, neemt bezoekers mee in de leefwereld van jongeren. Onderwijskundige Ria van Dinteren houdt een keynote over het brein van de puber/adolescent en wat dit betekent voor gedrag en leren. Als afsluiter van de dag gaan deelnemers aan de slag met studenten, gevolgd door een borrel met een lekker frietje.

Klik hier voor het gehele dagprogramma. 

Themadag 2 The (Next) Student

Dan dag 2: de student en het onderwijs van de toekomst. Wederom met een opening door dagvoorzitter Rocky Hehakaija. Vervolgens neemt futurist Ruud Veltenaar het woord over de grote uitdaging waar de mensheid voor staat en welke impact dat heeft op de huidige en toekomstige generaties. Geluksprofessor Leo Bormans zal één en ander vertellen over de maakbaarheid van geluk. De dag wordt weer afgesloten met een werksessie met studenten, met een borrel en friet na.

Klik hier voor het gehele dagprogamma. 

Voor wie?

The (Next) Student is interessant voor docenten, decanen, opleidingsmanagers en studieloopbaanbegeleiders in het vo, mbo, hbo en wo, maar ook zeker voor marketing- en communicatieprofessionals. De diverse inspirerende onderwerpen en keynote sprekers maken dat deze twee dagen ook zeer waardevol kunnen zijn voor andere functies in het onderwijs. De vorige editie was volledig uitverkocht, dus wacht niet te lang met bestellen van de kaartjes mét korting!

Bestel je kaarten nu met korting

Je betaalt 899 euro voor twee dagen en 499 euro voor één dag. Meld je aan via de website van SBO, gebruik onze unieke kortingscode TNSNOG18 en krijg 10 procent korting op de dag(en) van jouw keuze.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids