Normal_help-weet-jij-het-woord-voorleesboek-kentalis

De Nationale Onderwijsgids mag twee keer het prentenboek ‘Help! Weet jij het woord?’ van Kentalis weggeven! Dit prentenboek is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ben je werkzaam in de kinderopvang, het speciaal onderwijs of ben je ouder van een kind met TOS? Doe dan mee aan onze actie om kans te maken op  één van de twee voorleesboeken. 

Met ‘Help! Weet jij het woord?’ wordt een verhaaltje lezen of voorgelezen worden weer een feest. Interactief voorlezen is goed voor de taal- en spraakontwikkeling van het het kind. Het betekent dat je het kind zo veel mogelijk betrekt bij het voorlezen. Het boek gaat over Tossie en Uil. Tossie zoekt een cadeau voor juf. Tossie weet wat hij wil geven, maar hij weet het woord niet meer. In vijf hoofdstukken wordt het probleem opgelost.

Winnen
Hoe maak je kans op een prentenboek? Laat een bericht achter onder ons Facebookbericht over de actie en vertel ons waarom jij het boek wilt winnen! Op woensdag 25 januari, de start van de Nationale Voorleesdagen, maken we bekend wie de winnaars van de twee boeken zijn!

Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017 zijn de Nationale Voorleesdagen, een campagne voor het stimuleren van voorlezen aan kinderen tot zes jaar. Scholen en kinderopvangorganisaties kunnen voor kinderen met TOS gebruikmaken van ‘Help! Weet jij het woord?’. Zie voor meer informatie of voor aanschaf van het boek de webshop van Kentalis. Het prentenboek is daar verkrijgbaar voor 19,95 euro.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids