Middelbare scholen maken gebruik van serie Sosha Duysker voor lessen racisme

Schooltv.nl, het Wereldmuseum en Beeld & Geluid lanceren rondom de KRO-NCRV-serie Uit de kramp van Sosha Duysker lesmateriaal voor scholieren in het voortgezet onderwijs om ze bewuster te maken van racisme. Het lesmateriaal bestaat uit fragmenten uit het programma die vertoond kunnen worden in slides op het digibord.

"Een programma als Uit de kramp heeft een grote maatschappelijke waarde. Juist door de persoonlijke zoektocht van Sosha komt het onderwerp racisme nog harder bij je binnen als kijker. Het doet ons beseffen dat we een vuist moeten blijven maken tegen uitsluiting en racisme en we het moeten blijven benoemen. Dat Uit de kramp nu ook in de klas wordt gebruikt om met elkaar dit gesprek te voeren, is iets waar we heel trots op zijn", zegt mediadirecteur Sandra Hilster van KRO-NCRV.

Openlijk over racisme praten 

In het programma gaat Duysker op zoek naar waarom het lastig is om openlijk over racisme te praten. Ze gaat daarvoor onder meer in gesprek met sportverslaggevers, activisten, cabaretiers, deskundigen en ook met haar eigen familie. Uit de kramp werd vanaf 26 maart op NPO 3 uitgezonden.

Door: ANP