Valuascollege stuurt per direct leerling van school na steekpartij

Het Valuascollege heeft per direct een 17-jarige jongen van school gestuurd. Hij stak namelijk vorige week een medescholier neer. “Onze school tolereert onveilig gedrag niet, daarom is deze leerling van school gestuurd”, aldus een woordvoerder van Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO). Dat meldt L1.

Tegenover de school, vlak achter de sporthal, vond het incident donderdag 30 mei plaats. De 17-jarige leerling trok een mes na een woordenwisseling met de 15-jarige jongen. Die laatste raakte daarbij gewond. De scholenkoepel liet toen al vrij snel weten dat de verwondingen meevielen.

Gesprek met de scholier 

De school heeft dinsdag 4 juni een gesprek gehad met de 17-jarige scholier. Daarna kwam het besluit om de leerling van school te sturen. De leerlingen van de school en hun ouders zijn inmiddels via een brief op de hoogte gesteld. “Met de verwonde leerling gaat het naar omstandigheden goed”, zegt de woordvoerder van de school. Het Valuascollege heeft de leerling woensdag 5 juni weer mogen verwelkomen.

Veiligheid op school 

“Op school hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Tijdens de mentorlessen gaan wij hier de komende periode dan ook meer aandacht aan veiligheid besteden”, stelt de woordvoerder. Leerlingen mogen ook met hun mentor in gesprek gaan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk