Middelbare school in Limburg heeft te maken bedreigingen en intimidaties

Een middelbare school in Reuver werd dinsdag 28 mei gesloten vanwege een aantal incidenten. Leerlingen en hun ouders intimideerden en bedreigden een aantal medewerkers van de school. Dat schrijft de school in een informatiebrief aan de ouders. L1Nieuws kreeg deze brief in handen. Dat meldt de NOS.

Het Grescollege geeft aan dat er vrijdag 24 mei een aantal opstootjes waren binnen de school. Bij een aantal leerlingen liep dit zelfs uit tot een handgemeen.

Incident 

In de omgeving van de school was er dinsdag 28 mei ook een incident. Medewerkers van de school moesten samen met de politie ingrijpen. “Vanuit de aula belde mijn zoon mij om te vertellen dat hij niet naar buiten mocht vanwege een onveilige situatie”, vertelt een ouder die liever anoniem blijft.

Twee minderjarige leerlingen en een 45-jarige man zijn vervolgens aangehouden. De twee leerlingen, die waren aangehouden voor het beledigen van de agenten, zijn alweer op vrije voeten. Zij mogen op een later tijdstip een verklaring afleggen. De 45-jarige man zit nog wel vast.

Politie 

De school kreeg vrijdag 24 mei al bezoek van de politie. Er speelt al heel lang iets tussen leerlingen onderling op de school en daardoor is de situatie nu uit de hand gelopen, zo stelt een politiewoordvoerder.

Ouders 

Volgens De Limburger ging het die vrijdag mis na een gesprek over het opbergen van een mobiele telefoon. De school kreeg toen ouders op bezoek die wilden weten wat er daadwerkelijk aan de hand was. Bestuurder Thieu Kikken geeft aan dat er mensen van buiten naar de school kwamen vanwege dit conflict.

De school gaat woensdag 29 mei gewoon weer open. Leerlingen gaan met coaches in gesprek over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. De school blijft wel gesloten voor een aantal mensen die betrokken zijn geweest bij de opstootjes.

Onderwijsinspectie 

Ook de Onderwijsinspectie kreeg meerdere meldingen binnen op de situatie op de school. “Een school is een oefenplaats, ook voor hoe je met elkaar omgaat. Als de school hierin zelf zijn verantwoordelijkheid neemt dan zien wij dit als een incident.”

De school kreeg van de Onderwijsinspectie vorige maand nog een voldoende op het onderdeel veiligheid.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk