Laatste schooldag in Stadskanaal is 'een grote smeerboel'

Bij het Ubbo Emmius aan de Stationslaan in Stadskanaal in de laatste schooldag (LSD) voor examenleerlingen iets minder leuk verlopen dan eerder werd verwacht. Leerlingen staken vuurwerk af, gooiden meel vermengd met water over de vloer en smeerde satésaus op de muren. De school zelf wil nooit meer zo’n LSD meemaken. Dat meldt RTV Noord. 

Teamleider Evelien Bos legt uit dat de dag erg leuk begon. Het begon met strobalen die voor de deuren werden gelegd, zodat docenten niet meer naar binnen mochten. Uiteindelijk gooiden leerlingen meel met water op de grond. “Als meel nat wordt, dan krijg je die troep met een gewone dweil niet meer van de grond. Daarvoor hebben we een professioneel schoonmaakbedrijf voor ingehuurd”, aldus Bos.

Brief naar ouders van de eindexamenleerlingen 

De school heeft zelfs een brief gestuurd naar alle ouders van de eindexamenleerlingen. Daarin staat dat een aantal examenstunt door heel Nederland flink uit de hand loopt. Vooral dit jaar. ‘Ook onze school is flink onder handen genomen en dit willen wij niet nog een keer meemaken. In de meivakantie moeten wij zelfs een bedrijf inhuren om alle schade te herstellen en om alles goed schoon te krijgen.’

Gemaakte kosten 

Wat de school aan kosten moet gaan betalen is niet bekendgemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk