Nieuwe brugklassers ontvangen warm welkom van Rotterdams kledingmerk

De overgang van de basisschool naar de middelbare school kan voor sommige jongeren een prijzige zijn. Het aanschaffen van lesboeken, een rekenmachine en een goede rugzak kost natuurlijk ook wel het een en ander. Het Rotterdamse kledingmerk Banlieue heeft daarom besloten om aanstaande middelbare scholieren een steuntje in de rug te geven, aldus PZC.

Het kledingmerk deelt onder andere honderden gevulde schooltassen uit aan de huidige achtstegroepers. Deze tassen zijn speciaal ontworpen voor de Rotterdamse jongeren. Banlieue besefte dat het veel ouders een enorme smak met geld kan kosten wanneer hun kind naar de middelbare school gaat. Daarom wilde het merk graag helpen. 

‘’Als Rotterdams merk zetten we ons graag in voor de stad en zeker voor de jeugd. Het is al super spannend om naar de middelbare school te gaan. Als ouders dan niet de middelen hebben om een nieuwe tas te kopen, is dat echt rot. Op deze manier kunnen ze zelfverzekerd aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen”, vertelt Richard, een van de oprichters van Clan de Banlieue.

Kinderen ontvangen de spullen

‘’Wij hebben speciaal voor alle kinderen uit groep acht in Rotterdam-Noord deze rugzakken gemaakt. Maar dat is niet alles. Wie van jullie wil samen met mij laten zien wat er allemaal in de tas zit?” Dan schieten de handjes omhoog. ,,Een etui, potloden, pennen, kaftpapier en natuurlijk een agenda. Geen van deze spullen is te koop dus als je iemand met deze tas ziet, weet je dat diegene ook uit Noord komt.” Ook krijgen de leerlingen stickers met speciale boodschappen erop. Deze laten zien dat je niet moet pesten en dat je aan niemand je wachtwoord moet geven. De initiatiefnemers bespreken een aantal stickers met de leerlingen ter plekke.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema