Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

Leerlingen van de Isaac Beeckman Academie in Kapelle hoorden tijdens een bijeenkomst wat hun nieuwe school volgend jaar wordt. De school in Kapelle moet in ieder geval dicht. De leerlingen worden verdeeld over vier verschillende scholen. Dat meldt Omroep Zeeland.

Onderbouwleerlingen die naar klas 2 of 3 gaan komen op het Goese Lyceum terecht. Bovenbouwleerlingen gaan naar het Ostrea Lyceum. Kinderen die graag naar het Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee willen mogen daar naartoe.

Ostrea 

Eindexamenleerlingen worden standaard ingeschreven op het Ostrea. Ze krijgen echter ook een plek op de mbo-school Scalda op het volwassenenonderwijs. Volgens het Ostrea Lyceum heeft dit een duidelijke reden. Toetsing van de eindexamens gebeurt daar op dezelfde manier als bij de Isaac Beeckman Academie.

Verdriet 

Tijdens de bijeenkomst was er veel verdriet bij de leerlingen en hun ouders te zien. Voor de leerlingen moest er in een heel korte tijd een nieuwe plek worden gevonden. De school wilde geen klassen uit elkaar halen en daarom is er besloten om de verschillende jaarlagen bij elkaar te houden. Leerlingen mochten zelf ook een schoolkeuze doorgeven, maar daar is wel bij gezegd dat de school niet kan garanderen dat de leerlingen ook daadwerkelijk daar terecht kwamen.

De school zal niet na de meivakantie sluiten, daar was het actiecomité wel bang voor. De leerlingen gaan op woensdag 10 april voor het eerst op hun nieuwe school kijken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk