Digitale examens voor vmbo-leerlingen van start, LAKS opent examenklacht.nl

De examens zijn begonnen! Terwijl veel scholieren in vmbo gl/tl, havo en vwo zich nog voorbereiden op het centraal schriftelijk eindexamen, breekt voor leerlingen in vmbo bb en kb nu al een spannende tijd aan. Vanaf vandaag kunnen namelijk de flexibele en digitale examens worden afgenomen. Daarom is vanaf vandaag ook de website www.examenklacht.nl weer live. Dat meldt het LAKS. 

Tussen 1 april en 19 juli maken bijna alle leerlingen in de basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerwegen (bb, kb) de eindexamens digitaal. Scholen zijn vrij om te kiezen voor digitale examens of papieren examens. Digitale examens kunnen op ieder moment tussen 1 april en 19 juli worden afgenomen. “Het LAKS wenst alle leerlingen die digitale examens doen in de komende periode veel succes en een fijne examenperiode”, aldus Dada Amoilafoe, algemeen bestuurslid van het LAKS en woordvoerder van de Eindexamenklachtenlijn.

Examenklachten 

Tijdens deze hele periode kunnen leerlingen hun examenklachten achterlaten op deze website.

Piekdagen rondom het centraal schriftelijk eindexamen 

Intussen zijn bij het LAKS ook de voorbereidingen in volle gang voor de piekdagen rond het centraal schriftelijk eindexamen. Vrijwilligers zijn geworven en ingepland. De organisatie bereid zich voor op uiteenlopende klachten. “Het LAKS vraagt dit jaar extra aandacht voor vmbo-leerlingen, omdat er vaak wordt gedacht dat de start van de eindexamens in mei is. Terwijl deze groep dan al lang bezig is. Het vmbo blijft hierin helaas onderbelicht, terwijl zij juist ook alle succeswensen verdienen”, aldus Amoilafoe.  

Het LAKS wenst alle examenkandidaten heel veel succes! 

Door: Nationale Onderwijsgids