Middelbare school in Hengelo moet definitief sluiten

Het is nu definitief einde verhaal voor Het Mezquita College in Hengelo. Er hebben nog gesprekken plaatsgevonden om in samenwerking met een andere organisatie tot een oplossing te komen, maar die gesprekken hebben tot niets geleid. De school moet zijn deuren na de zomer toch echt sluiten, aldus RTV Oost.

De school moet de deuren sluiten, omdat er te weinig leerlingen heeft. De school heeft op dit moment welgeteld 120 kinderen. Omdat er geen besluit werd genomen over een nieuwe aanpak in het werven van leerlingen, heeft de schoolleiding uiteindelijk dit besluit genomen. De medezeggenschapsraad moet officieel nog een advies uitbrengen over deze kwestie, maar ondanks dat lijkt een sluiting onvermijdelijk. 

Ouders ingelicht 

Ouders van de leerlingen zijn ook op de hoogte gebracht van de aanstaande sluiting. De schoolleiding gaat er nu alles aan doen om de voortzetting van Pvo Hengelo op elke mogelijke manier te realiseren, aldus interim-schoolleider Jeroen de Ruiter. "Vanuit de schoolleiding is er vrijwel dagelijks aan gewerkt en onze inspanningen waren hierop gericht. Dit is een teleurstelling voor ons allen: leerlingen, ouders, medewerkers, schoolleiding en bestuur."

De school in Hengelo gaat per 1 augustus officieel dicht. De Ruiter laat in zijn brief weten dat de ouders actieve hulp krijgen bij het vinden van een nieuwe school voor de kinderen. Alle leerlingen krijgen een uitnodiging van OSG Hengelo, Scholengroep Carmel Hengelo en het Assink Lyceum om bij een van deze scholen onderwijs te gaan volgen vanaf volgend schooljaar. "Deze scholen verwelkomen jullie graag. Wij zullen zorgen voor een goede overdracht, ook als leerlingen voor een andere school kiezen. Eén ding is zeker: onderwijs is gegarandeerd."

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema