Leerlingen Terra Emmen winnen voorronde Skills Talents op onderdeel Bloemwerk

Terra Emmen stuurde drie teams naar de regionale voorronde van Skills Talents in Emmen. Dat zijn speciale vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Op het onderdeel Bloemwerk zijn Minke van Veen en Noa Treffers van het Teraa eerste geworden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De vmbo’ers zijn door naar de landelijke finale in Den Bosch. Ze gaan op 20 en 21 maart de strijd aan met andere middelbare scholieren om de beste te worden op het onderdeel Bloemwerk. Minke en Noa zijn druk aan het oefenen met het maken van bruidsboeketten en andere bloemstukken.

Voor de vierdejaars vmbo’ers wordt er ieder jaar Skills Talents georganiseerd, daarbij kunnen de leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze ontdekken zelf ook waar ze echt goed in zijn. De profielen van het vmbo zijn in door de opdrachten verweven, maar de leerlingen werken ook aan hun 21-eeuwse vaardigheden.

Deelname aan Skills Talents 

“Voor onze leerlingen is deelname aan Skills Talents meer dan een wedstrijd”, zegt Greta, bloemdocent bij Terra Emmen. Volgens haar stimuleert deelname niet alleen teamwork, maar inspireert het de leerlingen ook om hun grenzen te verleggen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk