Scholieren racen met zelfgemaakte karts over Kartbaan in Lelystad

Scholieren met een grote liefde voor de autosport reden donderdag 14 maart op de Kartbaan Lelystad met hun zelfgebouwde elektrische karts. Het gaat niet om de snelste tijd, maar de meeste scholieren gaan nu voor het eerst met hun zelfgebouwde kart racen. Dat maakt het juist extra spannend. Dat meldt Omroep Flevoland.

Vmbo’ers racen met GreenKarts. Deze zelfgebouwde elektrische karts lijken op kale zeepkisten met een elektromotor erin. In september kregen de scholieren de bouwpakketten opgestuurd en sindsdien zijn ze bezig met knutselen.

GreenKarting 

GreenKarting is een onderwijsprogramma met lessen over duurzame energie en mobiliteit. Het lespakket van de school houdt echter geen rekening met dit onderwijsprogramma, maar de scholieren kunnen hier wel punten mee verdienen.

Sleutelen aan kart 

Voor het team uit Almere moet er nog wel het een en ander gebeuren. Zij moeten hun kart aanpassen, pas dan kunnen ze volgende maand starten tijdens de race in Venray. De scholieren zullen de komende weken dan ook veel te vinden zijn in hun werkplaats.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk