Nieuwe ronde voor aanvragen stimuleringsregelingen begonnen

Van 4 maart tot en met 15 april kunnen scholen uit het primair-, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) stimuleringsregelingen aanvragen bij de Gezonde School, aldus GGD IJsselland.

De Gezonde School maakt samen met onderwijsprofessionals een gezonde leefstijl vanzelfsprekend voor leerlingen en studenten binnen het onderwijs. Hiervoor biedt de Gezonde School een brede aanpak aan. Een aanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving en in het beleid van de school. Met deze aanpak wordt gehoopt dat een gezonde leefstijl met gezonde leerlingen weer vanzelfsprekend is.

Groot aanbod aan thema's

Met behulp van deze aanpak en een stappenplan kunnen scholen aan de slag gaan. De scholen maken zelf de keuze met welk gezondheidsthema ze aan de slag gaan. Er is dan ook een enorm breed aanbod om uit te kiezen, namelijk:  Welbevinden, Voeding, Mediawijsheid, Bewegen en Sport of Relaties en seksualiteit. De deelnemende scholen krijgen ook de benodigde steun vanuit de Gezonde School. Dit is mogelijk in de vorm van tijd of geld.

Er kan dus van 4 maart tot en met 15 april een aanvraag gedaan worden voor één of meer stimuleringsregelingen bij de Gezonde School. Met deze regeling ontvangt de school een geldbedrag en advies van een adviseur van de Gezonde School.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema