Ontwerp nieuw Lauwers College valt bij Grijpskerkers in de smaak

De eerste bouwtekeningen van het nieuwe Lauwers College zijn bekend. Inwoners van Grijpskerk, waar de school komt te staan, zijn ontzettend enthousiast. Dinsdagavond onthulde architect Rik Veltman het ontwerp van de nieuwe school in het gebouw van de huidige school. Omwonenden waren helemaal stil van de bouwtekeningen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Schooldirecteur Judith Veldhuis geeft aan dat de bouwtekeningen al enthousiast waren ontvangen door een klein gedeelte van de school. Voor de leerlingen is het een geweldig ontwerp, maar ook voor Grijpskerkers met schoolgaande kids, zo stelt zij.

Schoolingang

De schoolingang is in het midden van gebouw gepland, tegenover sporthal Bokkediek. Ook komt er een pleintje voor de ingang van de school. En het is de bedoeling dat straks iedereen een rondje om de school kan lopen.

Noodgebouwen 

Een grote groep leerlingen krijgt nu vlakbij de nieuwe locatie les in noodgebouwen. De middelbare school is in de regio een groot succes. Vanwege het onderwijsconcept, de kleinschaligheid en de goede schoolresultaten brengen ouders hun kroost graag naar deze instelling. Voor de 300 scholieren op de afdelingen vmbo, mavo en havo-atheneum-vwo is er in het huidige gebouw geen ruimte meer. Daarom was nieuwbouw noodzakelijk.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk