Martinuscollege in Grootebroek pakt traditie van Valentijnsrozen weer op

Het Martinuscollege in Grootebroek gaat vandaag weer rozen uitdelen voor Valentijnsdag. De leerlingenraad deelt zo’n 200 rozen uit voor de liefde. Dat meldt NH Nieuws. 

Leerlingen van het Martinuscollege konden elkaar jarenlang op Valentijnsdag anoniem een roos sturen. Sommige leerlingen schrijven er een leuk berichtje bij, maar de meeste versturen de roos anoniem. Vriendinnengroepen versturen elkaar vaak een roos met een lief berichtje erbij.

Aantal jaren achter elkaar geen rozen op Valentijnsdag 

Omdat er binnen de leerlingenraad enkele wisselingen waren, corona uitbrak en voor examens werd geleerd zijn er een aantal jaren achter elkaar geen rozen uitgedeeld op Valentijnsdag. Veel brugklasleerlingen weten waarschijnlijk niet dat de traditie bestaat. Woordvoerder van de middelbare school, Elske de Weijer, verwacht dat er onder leerlingen volgend jaar nog meer rozen worden verspreid.

Tweehonderd rozen 

De nieuwe leerlingenraad heeft de traditie nieuw leven ingeblazen en brengt deze Valentijnsdag zo’n 200 rozen rond. De raad heeft de rozen ingekocht en deze worden voor het symbolische bedrag van 1 euro verkocht. De school betaalt de rest. De verschillende klassen ontvangen in de ochtend de rode liefdesrozen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk