Leerlingen Montessori College verhuizen in polonaise naar een tijdelijk gebouw

Het dak ging er vanmiddag nog net niet af bij het Montessori College in Eindhoven. Onder het zingende geweld van Frank van Etten gingen tientallen leerlingen in polonaise - gewapend met de eerste verhuisdozen - naar hun tijdelijke onderkomen aan de Limburglaan, honderd meter verderop. Na de voorjaarsvakantie krijgen de zevenhonderd leerlingen namelijk tijdelijk les in het nabijgelegen Ster College. Dat meldt het Summa College.

Na de voorjaarsvakantie start de verbouwing van het Montessori College. Die verbouwing moet bij de start van het schooljaar 2025/2026 afgerond zijn. Tot die tijd gaan de huidige medewerkers en studenten van het Ster College tijdelijk naar een schoolgebouw op de Summa Campus in Woensel. 

Vernieuwbouw gaat van start 

Directeur Kelly Hulshoff-Bensen van het Montessori College: "Het is echt zover, de vernieuwbouw gaat beginnen en we mogen uitkijken naar een mooi nieuw schoolgebouw. Het nieuwe ontwerp sluit naadloos aan op de Montessori-filosofie, met nadruk op domeinen en projectmatig leren, en dat in een gebouw dat helemaal klaar is voor de toekomst."

Verbondenheid bevorderen 

Om de verbondenheid tussen de leerlingen te bevorderen, is een nieuw schoolgebouw ontworpen waarin alle facetten van Montessori-onderwijs samenkomen. Door de bestaande betonstructuur te behouden en een nieuw volume toe te voegen, krijgt de school niet alleen meer omvang maar ook extra bruikbare ruimte. Dit creëert een omgeving waarin zowel individuele ontplooiing als onderlinge interactie harmonieus samenkomen, passend bij de onderwijsvisie van het Montessori College.

Ster College 

De studenten van het Ster College gaan tijdelijk naar Sterrenlaan 6 op de Summa Campus. Vanaf dinsdag 20 februari vinden alle lessen van het Ster College hier plaats. “We zijn er klaar voor en hebben er echt alles aan gedaan om de tijdelijke nieuwe plek van het vavo zo geschikt en prettig mogelijk te maken voor onze studenten. Ik hoop dan ook dat iedereen zich snel thuis voelt op de Sterrenlaan, het team staat klaar om onze studenten na de voorjaarsvakantie warm te ontvangen”, aldus Jack Heesterbeek, teamleider vavo.  

Vavo-opleiding 

Bij het Ster College kunnen studenten versneld een diploma of certificaten vmbo-tl, havo of vwo behalen. Het Ster College is een zogenoemde vavo-opleiding. Vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. 

Door: Nationale Onderwijsgids