Veertienjarige scholier in been gestoken vanwege ruzie om een meisje

Maandagmiddag is er bij het Dr. Knippenbergcollege in Helmond een vechtpartij tussen twee jongens uit de hand gelopen. Een van de jongens werd daarbij in zijn been gestoken. De verdachte, een 14-jarige jongen uit Eindhoven, ging daarna op de vlucht. Hij werd rond zes uur ’s avonds aangehouden. Schooldirecteur Jule Frantzen liet aan Omroep Brabant weten dat de ruzie vermoedelijk om een meisje ging. Dat meldt Omroep Brabant.

Het slachtoffer is een 14-jarige leerling van het Dr. Knippenbergcollege. In het fietsenhok van de school werd de jongen opgewacht door de verdachte die niet op het Dr. Knippenbergcollege zit.

In zijn been gestoken 

De scholier die in zijn been werd gestoken is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Maandagavond mocht hij alweer naar huis, want de verwondingen aan zijn been leken mee te vallen.

Steekpartij in het fietsenhok gezien door zeven leerlingen 

Zo’n zeven leerlingen van de school hebben de steekpartij in het fietsenhok gezien. De schooldirecteur liet maandagavond weten dat het incident een groot effect heeft op de veiligheid binnen de school. Daarom zal de school dinsdagochtend ook iets later opengaan. Leerlingen worden rond tien voor tien op school verwacht. Tijdens de lessen zal dan de ruzie en de steekpartij worden besproken. Op school zal ook slachtofferhulp rondlopen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk