Iconisch schoolgebouw mag blijven staan aan de Populierstraat in Den Haag

Het schoolgebouw aan de Populierstraat in Den Haag wordt niet gesloopt. Het gebouw stond op een lijst van de tien mooiste Haagse scholen, maar er waren ook plannen om het pand gedeeltelijk te slopen en te vervangen voor nieuwbouw. Dat meldt Omroep West. 

In een nieuw plan voor de huisvesting van scholen staat dat De Populier blijft bestaan. In het plan zijn voorstellen opgenomen voor de toekomst van verschillende basis- en middelbare scholen. Voor alle Haagse scholieren is het de bedoeling dat er goede en toekomstbestendige schoolgebouwen op een fijne locatie beschikbaar moeten zijn. Met Haagse schoolbesturen en de gemeente is besloten welke gebouwen de komende jaren worden vervangen of gerenoveerd.

Flinke groei 

De Populier in Segbroek werd bijna honderd jaar geleden geopend. De school groeide de afgelopen jaren flink en daarom werd er gekeken of het gebouw gedeeltelijk vervangen kon worden. Dat lukte niet, daarom besloot de gemeente samen met het schoolbestuur om het monumentale pand te behouden. Voor de middelbare school wordt er naar een andere locatie in Segbroek gezocht.

Nieuwkomersonderwijs 

Door de groei van het nieuwkomersonderwijs en het aantal leerlingen in Den Haag moet er steeds meer ruimte worden gevonden om goed onderwijs te geven op de meest geschikte plaatsen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk