Honderdduizend scholieren zetten zich met Young Impact in voor de maatschappij

Jongerenorganisatie Young Impact reist het hele jaar door het land om jongeren op laagdrempelige manier te laten ervaren hoe zij een positieve invloed kunnen maken op de samenleving. Uit eerder onderzoek* blijkt namelijk dat twee op de drie jongeren zich willen inzetten voor de maatschappij, maar niet weet hoe of waar ze moeten beginnen. Dit schooljaar werden maar liefst 110.000 jongeren door de organisatie geïnspireerd met onder andere ‘School Take Overs’, projectdagen en trainingstrajecten. Gisteren kwamen meer dan 2500 jongeren in actie tijdens een speciale Young Impact Event Dag. Op tien verschillende locaties werden Take Overs, projectdagen en MDT afsluitingen georganiseerd. De leerlingen kregen geen normale les, maar leerden hoe zij impact kunnen maken in hun eigen omgeving. 

Op o.s.g. De Ring van Putten in Spijkenisse vond gisteren de laatste Take Over van het jaar plaats. Vanaf het moment dat Young Impact binnen was, was het één groot feest, mede door de DJ die zorgde voor dosis energie. De leerlingen werden tijdens verschillende workshops en challenges gemotiveerd om hun talenten in te zetten voor een ander. Zij kwamen in actie met het Wereld Natuur Fonds door bloeibollen te maken en een schooltuin aan te leggen. Er was een kerstkaartenactie samen met Kinderpostzegels voor bewoners, werknemers en vrijwilligers van Argos Zorggroep De Es, en een speelgoedinzamelactie voor Speelgoedbank Nederland. Als grote verrassing werd de dag afgesloten met een optreden van de zeer populaire rapper Josylvio.

Young Impact 

Ook in 2024 gaat Young Impact zoveel mogelijk jongeren in actie laten komen. Dat gebeurt in samenwerking met vooraanstaande partners, zoals met mediapartner KRO-NCRV. Vandaag wordt de samenwerking met KRO-NCRV voor 3 jaar verlengd, wegens een overduidelijke match in doelstelling, missie en het verschil willen maken voor jongeren. Vanuit KRO-NCRV en FunX waren de radio dj’s, “Radio Rookies”, live aanwezig op de locatie in Spijkenisse om een workshop te geven en een audioverslag op te halen voor de nieuwe podcast Rookie FM: Jouw stem telt! Deze is te beluisteren op Spotify. 

Door: Nationale Onderwijsgids