Techniekplein op middelbare school in Grootebroek geopend door Irene Schouten

Op het Martinuscollege in Grootebroek opende gisteren schaatser Irene Schouten een nieuw techniekplein. Het plein is speciaal bedoeld om jongeren enthousiast te krijgen om iets met techniek te gaan doen, maar ook om ze in de regio te laten blijven. Dat meldt NH Nieuws.

Directeur van de middelbare school, Jan Jacob Jaasma, is erg enthousiast over het techniekplein. Met de speciale leskisten wil hij er juist voor zorgen dat de leerlingen van de basisschool rechtstreeks naar het Martinuscollege komen.

Praktijklokalen 

Er zijn praktijklokalen voor alle soorten techniek. Denk daarbij aan ICT en vormgeving, maar ook aan alles wat met bouwen te maken heeft. De leerlingen zelf zijn erg enthousiast over het techniekplein.

Irene Schouten 

Irene Schouten zat zelf tijdens haar jeugd op het Martinuscollege, ze vond het dan ook erg leuk om weer even terug te zijn. Met techniek had ze echter helemaal niets. Inmiddels is dat wel wat veranderd, want haar man is timmerman en aannemer.

Technische bedrijven 

Directeur Jaasma ziet met het techniekplein kansen voor de toekomst. Vooral omdat de school de enige is in West-Friesland Oost met zo’n plein. Ook wil hij zijn leerlingen binden aan de technische bedrijven die er in de regio te vinden zijn. Wat hem betreft kunnen de bedrijven ook soms lesgeven op de school.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk