Ouders willen dat kleine Sancta Maria Mavo in Den Bosch open blijft

Ouders van leerlingen van de Sancta Maria Mavo in Den Bosch willen graag dat de school openblijft. Het bestuur van de school besloot namelijk om de school te sluiten per 1 augustus 2024. Er zitten namelijk veel te weinig leerlingen op de school, maar veel ouders vinden het juist prettig dat de school klein is. Moeder Eva Huijben is samen met andere ouders een petitie gestart om te voorkomen dat de school dichtgaat. De petitie is na een dag al 900 keer ondertekend. Dat meldt Omroep Brabant.

De meeste ouders wisten al wel dat de school voor vmbo-t leerlingen al jaren te maken had met een teruglopend aantal aanmeldingen. En ook wisten de ouders dat er onderhandeld werd met de Bossche Vakschool voor een fusie.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs 

Volgens het bestuur van Sancta Maria Mavo is het niet langer mogelijk om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden. Volgend jaar op 1 augustus sluit de school echt haar deuren en moeten leerlingen echt een nieuw schooljaar starten op een nieuwe school.

Petitie om sluiting te voorkomen 

De ouders van de leerlingen van de school hebben dus een petitie opgestart om sluiting te voorkomen. “Er is geen alternatief. De andere scholen in Den Bosch zijn niet met de Sancta Maria te vergelijken. Niet qua niveau van lesgeven, maar ook niet op sociaal niveau”, aldus moeder Eva.

De petitie is op dit moment al 1.484 keer ondertekend. Moeder Eva hoopt er in ieder geval op dat de petitie ervoor kan zorgen dat alle leerlingen die nu op de school zitten daar hun examens nog kunnen maken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk