Subsidie en ondersteuning voor praktijkgerichte programma's op de havo

De praktijkgerichte programma’s voor het havo worden stapsgewijs doorontwikkeld en beproefd. Bij deelname aan het doorontwikkeltraject kiest je school ervoor om één of beide van de volgende programma’s aan te bieden en te beproeven: praktijkgericht programma Technologie (pgp-T) en praktijkgericht programma Maatschappij (pgp-M). Dat meldt de SLO.

Ben je als school geïnteresseerd in de praktijkgerichte programma's voor havo en wil je hiermee in 2024-2025 of een schooljaar later aan de slag? Dan kun je van 8 januari tot en met 23 februari 2024 subsidie aanvragen bij DUS-I. Heb je vragen over de praktijkgerichte programma’s en de subsidieaanvraag? Dan verwijzen we je graag door naar de veelgestelde vragen.

Elkaar inspireren en tips te geven 

We organiseren voor pilotscholen onder andere bijeenkomsten om elkaar te inspireren en van tips te voorzien bij de ontwikkeling van de praktijkgerichte programma’s. Er is daarnaast een digitaal platform om materiaal met elkaar uit te wisselen, zoals voorbeelden van Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA), opdrachten, beoordelingsmaterialen en netwerken.

Nulmodule 

Om scholen bij de invoering van de praktijkgerichte programma’s te ondersteunen, heeft Havoplatform een scholingsaanbod ontwikkeld. Ook voor scholen die niet in de pilot zitten, maar wel aan het voorbereiden zijn, is een module ontwikkeld: de nulmodule. In deze module gaat het over het creëren van draagvlak en de eerste stappen van implementatie bij het aanbieden van een praktijkgericht programma. Op 22 november en op 6 december, van 13:30 uur tot 16:30 uur, wordt deze module online aangeboden. Wil je aansluiten? Stuur dan een mail naar scholing@havoplatform.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids