Scholen kunnen subsidie aanvragen voor een brugfunctionaris

Scholen kunnen vanaf nu weer subsidie aanvragen voor een brugfunctionaris. Dat heeft onderwijsminister Mariëlle Paul geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Dat meldt VOS/Abb. 

Op Prinsjesdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er in 2024 een bedrag van 51,8 miljoen euro beschikbaar komt voor brugfunctionarissen. Deze functionarissen kunnen advies geven aan gezinnen met financiële, opvoedings- of gezondheidsproblemen. Brugfunctionarissen kunnen ook intern op scholen begeleiders en leraren ontlasten op het gebied van armoedebestrijding.

Scholen moeten volgens minister Paul genoeg tijd krijgen om een brugfunctionaris aan te trekken. Daarom start de subsidieaanvraag nu al.

Compatibiliteitswet 

In de brief van minister Paul staat ook dat ze voor de uitvoering van de subsidieregeling een beroep doet op artikel 2.25 van de Compatibiliteitswet. In die wet staat dat als de begroting nog niet concreet is of als een nieuw beleid nog niet in een wet is vastgelegd, mag doorgaan als stopzetting ervan niet in het belang is van het Rijk. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk