Negen keer last onder dwangsom opgelegd na rellen door jongeren op Urk

Negen jongeren die vorige week relgedrag vertoonden op Urk krijgen een last onder dwangsom van 2500 euro opgelegd. Bij twee jongeren, die ondanks een opgelegde last onder dwangsom opnieuw relden, wordt er daadwerkelijk geïnd. Dat meldt de gemeente Urk.

Honderden jonge kinderen tussen 12 en 17 jaar liepen vorige week dinsdag- en woensdagavond te rellen, onder andere op en rond De Akkers. Daarbij was er sprake van vernielingen, brandstichting, asociaal, losbandig gedrag en godslasterlijke taal. De gemeente riep ouders op om hun verantwoordelijkheid te pakken en te controleren of hun kind meedeed aan het rellen, met de oproep hen binnen te houden om hoge boetes te voorkomen. Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond bleef het rustig.

Ouderwacht

"Veel inwoners geven keer op keer bij de gemeente aan dat zij dit gedrag meer dan zat zijn. Zij houden van Urk en willen op hun dorp passen – dat geldt echt voor het overgrote deel van de inwoners. Met elkaar willen ze Urk heel houden. Vrijdag- en zaterdagavond is het rustig gebleven, daar zijn we dankbaar voor. Ik wil met name onze ouderwacht hartelijk danken voor hun inzet. Als dorp mogen we zeer dankbaar zijn dat deze mensen hun vrije tijd geven om de rust in ons dorp te bewaren’’, reageert burgemeester Cees van den Bos.

Door: Nationale Onderwijsgids