Schrijfwedstrijd 'Nieuws in de klas' van start

In de schrijfwedstrijd 'Nieuws in de klas', waaraan journalisten en nieuwstitels hun medewerking verlenen, worden leerlingen uitgedaagd: wie schrijft de meest overtuigende, best onderbouwde of scherpste opinie over een actueel maatschappelijk onderwerp? Of het nu gaat over het klimaat, de oorlog in Oekraïne, de gevolgen van inflatie, gender-issues, pesten op school of AI, alle meningen zijn welkom. Dit meldt NDP Nieuwsmedia.

Juryvoorzitter Monique Snoeijen nodigt namens de jury leerlingen en leerkrachten uit om mee te doen met de competitie: "Generatie Z is de eerste generatie die elk moment van de dag toegang heeft tot informatie van over de hele wereld. Nog nooit was een generatie zo goed geïnformeerd en in staat om hun mening te verkondigen.  We nodigen leerlingen daarom van harte uit om mee te doen aan het publieke debat dat professionele nieuwsorganisaties organiseren.”

Nieuwseducatie

Nicolette van Dijkum, programmaleider 'Nieuws in de klas': "We zijn heel blij dat ook dit jaar zoveel vooraanstaande nieuwstitels meedoen aan deze wedstrijd en ruimte in de krant maken om de stem van jongeren te laten horen. Dat journalisten van het kaliber van Monique dit initiatief omarmen laat zien hoe betrokken de sector is bij nieuwseductie. We hopen dit jaar op nog meer brieven dan vorig jaar. Dus leerkrachten en leerlingen, pak de handschoen op en verras ons. Het is niet alleen leuk en leerzaam, de stem van jongeren moet gehoord worden."

Bij deze competitie is nadrukkelijk de bedoeling dat de stem van jongeren wordt gehoord. Een groot aantal kranten heeft zich bereid verklaard de beste brieven te publiceren.

Door: Nationale Onderwijsgids