Normal_image_2023-05-31_154030432

De Tilburg University Challenge van 2023 is op 23 mei gewonnen door drie innovatieve bedrijfsplannen van studententeams. Tijdens de finale ging de Ideation Award naar Giulio Tosato, Cesare Maria Dalbagno en Francesco Fumagalli van BCI-magicians. De Business Ready Award ging naar Sven Correia van myTofu. De Audience Award werde gewonnen door Krzysztof Trzebinski en Jakub Janczak van Thirsty Sustainable Clothing.

 

60 teams namen deel aan Challenge

De Tilburg University Challenge is een wedstrijd voor ondernemende studenten aan Tilburg University en wordt georganiseerd door Tilburg University IQONIC. De wedstrijd biedt studenten de mogelijkheid om hun innovatieve, ondernemende ideeën in te dienen en deze in co-creatie en met begeleiding van coaches uit het bedrijfsleven uit te werken tot een haalbaar en levensvatbaar businessplan. De Tilburg University Challenge daagt studenten uit om met innovatieve ideeën te komen, gerelateerd aan maatschappelijke en ondernemersvraagstukken, en echte vooruitgang te boeken in het realiseren van een levensvatbaar businessplan. In de afgelopen maanden hebben 60 teams gewerkt aan de ontwikkeling van een idee tot een bedrijfsidee en misschien zelfs een start-up.

Idee pitchen tijdens Grand Finale

16 teams waren geselecteerd voor de finale. Zij kregen de kans om tijdens de Grand Finale hun idee te pitchen voor een deskundige jury en online publiek. Er waren twee categorieën beschikbaar: Ideation en Business Ready. Het team met de meeste stemmen van het online publiek ontving de Publieksprijs. De finale werd gehost door Renze Klamer. Daarnaast vond er een interview plaats met Floortje Dessing over haar kijk op ondernemerschap. Door al haar wereldreizen heeft Floortje veel kennis opgedaan, maar is ze ook zelf sociaal ondernemer geworden. In het interview gingen de vragen dieper in op wat de wereld zien met je kijk op ondernemen doet en of dit ook impact heeft gehad op de manier van ondernemen van Floortje.

Business Ready Award

De Business Ready Award werd gewonnen door Sven Correia van myTofu. Zijn doel is het om tofu aantrekkelijker te maken voor het grote publiek door de moeilijkheid om ermee te koken te verminderen en de smaak op natuurlijke wijze te verhogen. myTofu produceert zelfgemaakte tofu waarvan de smaak wordt versterkt door het gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals verse groenten en kruiden. Je hoeft de tofu alleen maar uit de verpakking te halen, in een voorverwarmde pan met olijfolie / plantaardige boter te doen, wat zout en peper toe te voegen en na 5 minuten is de tofu knapperig bruin en klaar om te eten!

De prijs van 3000 euro werd door Sven Correia in ontvangst genomen.

Ideation Award

Tijdens de finale ging dit jaar de Ideation Award naar Giulio Tosato, Cesare Maria Dalbagno en Francesco Fumagalli. Met BCI-magicians willen zij AI gebruiken om synthetische EEG neurale data te creëren en zo de dataschaarste op te lossen. Deze oplossing zou het in feite mogelijk maken om datasets te bouwen die wetenschappers en ontwikkelaars over de hele wereld kunnen gebruiken om het brein te bestuderen en AI-modellen te creëren die dan slechts een korte gepersonaliseerde fine-tuning periode nodig hebben voordat ze effectief worden. Dit betekent meer gepersonaliseerde gegevens in kortere tijd, meer nauwkeurigheid en betere prestaties.

Giulio Tosato, Cesare Maria Dalbagno en Francesco Fumagalli namen de prijs van 2000 euro in ontvangst.

 

 

Lees verder