Paul de Leeuw volgt vijf tieners met levensbedreigende ziekte

Wat als je tiener bent en te horen krijgt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Kan je nog wel de dingen blijven doen die je leuk vindt? En wat voor impact heeft de ziekte op je vrienden en familie? In ‘Niet Klein Te Krijgen’ volgt Paul de Leeuw een jaar lang Luuk, Emelie, Tibbe, Myrthe en Quinten. Vijf tieners met kinderkanker. Paul loopt mee met de kinderen en hun gezinnen in het dagelijks leven en laat zien wat ernstig ziek zijn met het kind en het gezin doet. Want de ziekte treft niet alleen hen, maar ook hun directe omgeving. Ondanks de zwaarte van de verhalen, laten de families zien dat er altijd hoop is. Want de veerkracht van deze dappere tieners is groot: zij willen zoveel mogelijk het gewone leven oppakken, blijven genieten en vooral puber zijn. Dat meldt BNNVARA. 

Paul de Leeuw: "Dit zijn jonge veerkrachtige mensen die door dit programma willen laten zien dat leven met kanker niet zielig is. Daar heb ik zoveel bewondering en respect voor."

Kijkje in het leven van de kinderen 

In zes afleveringen zien we de kinderen thuis, op school, bij hun sportclub, bij vrienden of op verjaardagsfeestjes. Maar ook bij de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Naast de bijzondere, openhartige gesprekken die Paul met de kinderen en de gezinnen voert, krijgen we ook een unieke inkijk in hun leven door de persoonlijke vlogs die de kinderen zelf hebben opgenomen. Gedurende de uitzendingen verschijnen er blogs van de kinderen of hun gezinnen op bnnvara.nl/nietkleintekrijgen.

‘Niet Klein Te Krijgen’ is zes weken lang te zien vanaf dinsdag 11 april om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: BNNVARA/Skyhigh tv