Voor 11 euro per week een hele week ontbijten

Ouders die het niet breed hebben krijgen 11 euro per week om schoolmaaltijden van te halen voor hun kinderen. Op het basisonderwijs was al een proef bezig die dit mogelijk maakte voor kinderen, maar het beleid geldt vanaf gisteren ook voor middelbare scholieren. Dat meldt RTL Nieuws. 

Ouders die zich aanmelden ontvangen een boodschappenkaart van 11 euro per kind per week om naar de supermarkt te gaan. Voedingsdeskundige Sharon Asscher-Looyen zegt dat het een fijne toegift is, maar dat gezonde voeding een stuk duurder is. 

De juiste voeding 

Voor scholieren is het juist belangrijk dat ze de juiste voeding binnenkrijgen. “Zij zijn nog in de groei. Daarnaast wordt er op school veel van ze gevraagd, de scholieren moeten veel informatie opnemen. Het brein heeft bepaalde voeding nodig om te kunnen concentreren.”

Goed ontbijt 

Volgens de voedingsdeskundige besteden ouders te weinig aandacht aan een goed ontbijt. “Kinderen krijgen bijvoorbeeld een boterham met chocopasta, daardoor neemt de concentratie juist af. Kies liever niet voor producten vol met suikers. Avocado en vette vis zijn beter voor het brein.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk