TikTok steeds populairder onder leerlingen van het voortgezet onderwijs

Leerlingen in de leeftijd van 15 tot 19 jaar gebruiken nog steeds graag het sociale medium TikTok. En de populariteit van TikTok blijft ook maar toenemen. Dat blijkt uit onderzoek door bureau Newcom. Dat meldt VOS/abb. 

Met TIkTok kunnen er korte filmpjes worden gemaakt om deze vervolgens te verfraaien met stickers en andere effecten. De meeste filmpjes zijn niet langer dan 15 seconden. Gebruikers van TikTok kunnen de filmpjes liken en er reacties onder schrijven. Ongeveer de helft van de oudere leerlingen van het voortgezet onderwijs zit nu op TikTok.

Snapchat en Whatsapp 

Uit het onderzoek van Newcom blijkt ook dat Snapchat weer aan populariteit toeneemt. Zes op de tien leerlingen in de leeftijd van 15 tot 19 jaar gebruiken Snapchat. Het populairst blijft echter Whatsapp. Ruim acht op de tien jongeren gebruiken deze app, maar het aandeel is wel sinds 2021 licht aan het afnemen.

Afname 

Ook YouTube en Instagram laten een afname zien sinds 2021. En in Facebook hebben weinig jongeren nog interesse. In 2016 gebruikten bijna zeven op de tien leerlingen tussen de 15 en 19 jaar Facebook, nu doet nog maar één op de tien dat. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk