Twee liedjes uit Het Klokhuis genomineerd voor Willem Wilminkprijs

Jurrian van Dongen, Jan Groenteman en het trio Rob Janssen, Gijs Pouwels en Adriaan van de Polder zijn genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied van 2023. Van Dongen dingt zelfs met twee liedjes mee naar de prijs die op maandag 3 april wordt uitgereikt in Muziekcentrum Enschede.

De twee liedjes die Van Dongen maakte, Een soort van en Niet voor jezelf, waren allebei te horen in het jeugdprogramma Het Klokhuis. Respectievelijk Marie-Mae van Zuilen en Meral Polat brachten de liedjes ten gehore in het tv-programma.

Groente of Fruit, van het schrijverstrio Janssen, Pouwels en Van de Polder, werd gezongen door Janssen, alias Groenteman Gijs. De cast van de musical Superjuffie voerde het lied Pakken wat je pakken kan op. Volgens de jury, die onder leiding staat van Mark Haayema, zijn de genomineerde liedjes onder meer "pittig", "geestig" en "melancholisch" van karakter.

Nederlandse kinderlied 

Met de Willem Wilminkprijs wordt aandacht gevraagd voor het betere Nederlandse kinderlied. Het is daarnaast een eerbetoon aan de in 2003 overleden dichter Willem Wilmink. De uit Enschede afkomstige poëet en tekstschrijver stond aan de basis van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes uit Het Klokhuis, Sesamstraat en De film van Ome Willem.

Door: ANP